Το διαζύγιο και οι συνέπειές του (2η έκδοση, 2019) Κ. Παντελίδου

Επιμέλεια: Κ. Παντελίδου

Συνεργασία: Μ. Γεωργιάδου

Επιμέλεια υποδειγμάτων: Ι. Πιτσιρίκος

 

Το παρόν έργο αποτελεί μία πρακτική προσέγγιση του θεσμού του διαζυγίου και των συνεπειών του στη σύγχρονη εθνική και κοινοτική έννομη τάξη. Η ύλη του ενημερώθηκε μέσα από την παράθεση της πλέον πρόσφατης νομοθεσίας, νομολογίας και αρθρογραφίας και πλαισιώθηκε με αντιπροσωπευτικά υποδείγματα. Καινοτομίες αυτές της έκδοσης αποτελούν η παρουσίαση και ανάλυση του ισχύοντος νομικού πλαισίου για το συναινετικό διαζύγιο και των κανόνων που διέπουν την εκδίκαση των γαμικών και οικογενειακών διαφορών κατ’ εφαρμογή του Ν 4335/2015. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της διατροφής των συζύγων (λόγω διάστασης και μεταγαμιαίας), των τέκνων τους αλλά και της ρύθμισης της γονικής μέριμνας και της επικοινωνίας με αυτά, όπως διαμορφώνονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Ανακοινώσεις

  • Στατιστικά στοιχεία για το οικογενειακό δίκαιο 2017-2018

    Επισυνάπτεται το από 07.10.2019 έγγραφο του Πρωτοδικείου Αθηνών.

  • Οι θέσεις της ΕΟΔ επί του νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης για την (συν)επιμέλεια τέκνων

    Ενόψει του διαλόγου που διεξάγεται για το ζήτημα της συνεπιμέλειας, η ΕΟΔ  καταθέτει στη δημόσια συζήτηση ορισμένες απόψεις και διευκρινίσεις που θεωρεί αναγκαίες.

  • E-mail επικοινωνίας ΕΟΔ

    Για εγγραφές νέων μελών, διευκρινίσεις σχετικά με τις εσπερίδες και τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνει η Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου, καθώς και κάθε συναφές ζήτημα με τη λειτουργία της ΕΟΔ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..