Πρόεδρος: Γ. Λέκκας, Αντιπρόεδρος ΑΠ Εισηγητής: Χ. Τζανερρίκος Δικηγόροι: Β. Παπακωνσταντίνου, Ε. Γιαννοπούλου Αναστολή της αποσβεστικής προθεσμίας του δικαιώματος του τέκνου για αναγνώριση της πατρότητας λόγω ανωτέρας βίας, συνιστάμενης στο ότι το τέκνο πληροφορήθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2011 από την φυσική του μητέρα ότι ο αναιρεσείων τυγχάνει βιολογικός του πατέρας, με την ειδικότερη αιτιολογία ότι από τον ως άνω χρόνο άρσης της ανώτερης βίας και παύσης της αναστολής της αποσβεστικής προθεσμίας, μέχρι την άσκηση της ένδικης αγωγής, στις 22.11.2011, δεν είχε παρέλθει η προβλεπόμενη από το άρθρο 257 παρ. 2 ΑΚ εξάμηνη προθεσμία. Διατάξεις: άρθρα 255, 279, 280, 1483 [παρ. 1] ΑΚ. (Η περίληψη λήφθηκε από ΕφΑΔΠολΔ 2019, 699)

Ανακοινώσεις

  • Πρακτικά 6ου Συνεδρίου ΕΟΔ

    Κυκλοφόρησαν από τη "Νομική Βιβλιοθήκη" τα πρακτικά του 6ου Συνεδρίου της Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου με τίτλο "Σύγχρονες εξελίξεις για την ίδρυση και κατάργηση της συγγένειας" που έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία στη Χαλκίδα στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2018. 

  • E-mail επικοινωνίας ΕΟΔ

    Για εγγραφές νέων μελών, διευκρινίσεις σχετικά με τις εσπερίδες και τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνει η Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου, καθώς και κάθε συναφές ζήτημα με τη λειτουργία της ΕΟΔ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..