Σύγχρονες εξελίξεις για την ίδρυση και κατάργηση της συγγένειας (2019) Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου

Επιμέλεια: Πρακτικά Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου

Συγγραφείς: Φ. Ευαγγελίδου-Τσικρικά, Χ. Κατσιάνης, Α. Κοτζάμπαση, Α. – Ν. Κουκούλης, Ν. Κουμουτζής, Μ. - Α. Κωστοπούλου, Γ. Λέκκας, Γ. Ορφανίδης, Δ. Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, Χ. Σταμπέλου, Θ. Τροκάνας

 Το έργο «Σύγχρονες εξελίξεις για την ίδρυση και  κατάργηση της συγγένειας» είναι τα Πρακτικά του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Χαλκίδα στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2018 από επιφανείς Έλληνες νομικούς. Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν, μεταξύ άλλων, η θεμελίωση και κατάργηση της συγγένειας, ζητήματα προθεσμιών στις δίκες για την συγγένεια, σχετικά ζητήματα Ιατρικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, διενέργεια αιματολογικών εξετάσεων για την διαπίστωση της συγγένειας, απόκτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, σχετικά ζητήματα υιοθεσίας και δικονομικά ζητήματα. Τα πορίσματα του συνεδρίου για τις «Σύγχρονες εξελίξεις για την ίδρυση και  κατάργηση της συγγένειας» συνόψισε η Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ, κ. Α. Κοτζάμπαση. Το βιβλίο προλόγισε η καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Χρ. Σταμπέλου.

Ανακοινώσεις

  • Στατιστικά στοιχεία για το οικογενειακό δίκαιο 2017-2018

    Επισυνάπτεται το από 07.10.2019 έγγραφο του Πρωτοδικείου Αθηνών.

  • Οι θέσεις της ΕΟΔ επί του νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης για την (συν)επιμέλεια τέκνων

    Ενόψει του διαλόγου που διεξάγεται για το ζήτημα της συνεπιμέλειας, η ΕΟΔ  καταθέτει στη δημόσια συζήτηση ορισμένες απόψεις και διευκρινίσεις που θεωρεί αναγκαίες.

  • E-mail επικοινωνίας ΕΟΔ

    Για εγγραφές νέων μελών, διευκρινίσεις σχετικά με τις εσπερίδες και τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνει η Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου, καθώς και κάθε συναφές ζήτημα με τη λειτουργία της ΕΟΔ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..